Salamandry

Potřebujete poradit ohledně výběru profesionálního salamandru pro gastro provoz? Klademe důraz nejen na kvalitu produktů, ale i na služby. Nabízíme vám odborné poradenství, pomůžeme vám s výběrem vhodného modelu. Registrovaní zákazníci mohou využít věrnostní slevy a další výhody. Samozřejmostí je záruční a pozáruční servis. Neváhejte nás kontaktovat.

Nejprodávanější

18 503 Kč
(15 292 Kč bez DPH)
 
107 569 Kč
(88 900 Kč bez DPH)
 
141 449 Kč
(116 900 Kč bez DPH)

Řazení produktů

1 položek celkem

Výpis produktů

Product photo SD 32 00008950
Tip Servis po celé ČR zajištěn
73 900 Kč bez DPH
89 419 Kč

Salamandr digitální SD-32 s plynule posuvnou vrchní částí s tělesy, 3 topné elementy, 2 varianty náhřevu, maximální pracovní teplota 230 °C, rychlý nástup teploty 200 °C za 8 vteřin, topná tělesa chráněná difuzním sklem, automatická regulace teploty, snadné namontování na stěnu, ovládací panel s displejem, velikosti gastronádob 2/3 nebo 1/1, automatické vypnutí po skončení cyklu, akustický signál.

X00008950

Ovládací prvky výpisu

1 položek celkem

 

Salamandry jsou specializované gastronomické přístroje určené k rychlému zapékání, gratinování, ohřívání nebo udržování pokrmů v požadované teplotě. Díky sálavému teplu shora umožňují profesionální kuchyni dosáhnout křupavého a rovnoměrně opečeného povrchu bez vysušení jídla.

Výhody profesionálních salamandrů

  • Rychlé a přesné zapékání – ideální pro gratinování sýrových pokrmů, zapečené těstoviny, lasagne, sendviče nebo zeleninu

  • Horní ohřev bez přímého kontaktu – nedochází k připékání zespodu, pokrmy si zachovají texturu i šťavnatost

  • Přesné nastavení teploty a výšky roštu – snadné přizpůsobení podle typu pokrmu

  • Robustní konstrukce z nerezové oceli – odolná vůči vysokým teplotám i každodennímu používání

  • Snadné čištění – vyjímatelné rošty a odkapové misky pro jednoduchou údržbu

Kde se salamandry nejčastěji používají

  • Restaurace a hotelové kuchyně – pro gratinování a finální úpravy jídel těsně před servírováním

  • Cateringové provozy – pro dohřívání předpřipravených pokrmů a udržení jejich teploty

  • Bufety a bistra – pro rychlé zapékání toustů, panini nebo sendvičů

  • Pizzerie – pro dotvoření povrchu u pizz nebo zapečených těstovin

Typy salamandrů

Elektrické salamandry

  • Nejběžnější varianta pro univerzální použití

  • Rychlý náběh teploty, plynulá regulace výkonu

Plynové salamandry

  • Vysoký výkon vhodný pro náročné provozy

  • Vyžadují přívod plynu, ideální pro restaurace s větší kuchyní

S výsuvným nebo výškově nastavitelným roštem

  • Možnost přiblížení nebo oddálení pokrmu ke zdroji tepla

  • Flexibilní úprava pro různé typy jídel

Na co se zaměřit při výběru

  • Rozměry a kapacita – podle prostoru kuchyně a objemu jídel

  • Typ ohřevu a regulace výkonu

  • Konstrukce a možnosti nastavení výšky roštu

  • Snadnost obsluhy a údržby

  • Energetická účinnost a provozní náklady

Proč pořídit salamandr do profi kuchyně

  • Zrychlení finální přípravy pokrmů

  • Zvýšení atraktivity a chuti jídel

  • Efektivní práce bez nutnosti dalšího zařízení

  • Úspora času a rovnoměrný výsledek

×

Splátková kalkulačka ESSOX